De reis van de vrouw

Trajecten

Mijn coachtrajecten zijn net zo uniek als de mooie mensen waar ik mee mag werken. In vorm zijn ze echter ongeveer hetzelfde voor zowel meisjes, vrouwen als moeders. Met een meisje werk ik altijd óók met haar moeder of beide ouders. Door te leren van de spiegels die je kind je laat zien, kan je kind vervolgens weer van jou leren. Op deze manier maken we de grootste impact. De sessies zijn dan ongeveer om en om met de moeder/ouders en dan weer met de dochter.

In mijn sessies werk ik graag in de natuur en maak ik onder andere gebruik van systemisch werk (tafelopstellingen), spiegelwerk (wat heeft het gedrag van je kind jou te vertellen?), krachtdieren (als verbeelding van innerlijke krachten), muziek (stemwerk als speelveld), schrijven (als toegang tot het onderbewuste), meditatie en visualisatie. 

 

Natuurcoaching

Werkwijze

01 Telefonische intake

Deze is altijd gratis en vrijblijvend. Jij kunt je hart luchten en ik denk en voel met je mee. Ook vertel ik wat ik voor je kan betekenen. 

02 Kennismakingsgesprek(ken)

In deze eerste sessie brengen we helderheid in wat er speelt. We zetten samen een intentie voor de gewenste groei. Bij een traject met een meisje zijn er twee kennismakingsgesprekken. Één met moeder/beide ouders en vervolgens één met de dochter. In deze eerste sessie wordt duidelijk of het een match is en kun je kiezen om verder te gaan met het traject. De losse sessies hieronder kunnen ook dienen als eerste kennismaking.

03 Sessies

In de sessies die volgen gaan we dieper in op het thema dat speelt. Deze sessies vormen zich volledig afgestemd op jou/jullie. Hoeveel sessies er nodig zijn is afhankelijk van de situatie. Dit gaat altijd in overleg.

04 Evaluatie

Als duidelijk wordt dat de intentie die aan het begin van het traject is gezet realiteit is geworden, doen we samen een evaluatie. We blikken terug op de stappen die zijn gezet en vieren de groei die is gemaakt. Samen kijken we of het passend voelt om het traject af te sluiten of dat er behoefte is om door te gaan met een nieuwe intentie.

Of boek een losse sessie

Spiegelsessie - moeders

Wat heeft het gedrag van jouw kind jou te vertellen? In deze sessie duiken we samen in de wereld van spiegels. Welke spiegels laat je kind je zien en wat kun jij daarvan leren? Zo kan je kind vervolgens ook weer van jou leren.

Krachtdierensessie - meisjes

Zelfvertrouwenboost voor meisjes vanaf 8 jaar. In deze speelse sessie leert ze een (verborgen) kracht kennen met hulp van een krachtdier. Elk krachtdier spreekt tot de verbeelding en heeft een boodschap die direct tot de kern komt. Zo trots als een pauw, zo dapper als een lieveheersbeestje of zo creatief als een spin. Welk krachtdier laat haar de waarde zien?

Tafelopstelling - moeders

Een tafelopstelling is een vorm van systemisch werk waarmee je (visueel) inzicht krijgt in een thema naar keuze. Door te werken met poppetjes ontdekken we (familie)patronen die jij mag doorbreken om te kunnen groeien. Dit werkt door in het hele familiesysteem. Zie hieronder bij 'Inkijkje' voor een voorbeeld.

* Deze sessies zijn ook onderdeel van de trajecten. Kies voor een traject als je echt de diepte in wil en voor grote impact gaat.

Tarieven coaching

De reis van de vrouw
80 per sessie
  • incl. 21 % BTW
  • Coaching komt niet in aanmerking voor vergoeding bij de zorgverzekeraar. Het is een eigen investering in jouw ontwikkeling of die van je dochter.

Inkijkje

Een moeder komt bij mij met de vraag waarom haar kind zoveel aandacht vraagt. Hij kan geen seconde alleen zijn en vraagt elke dag opnieuw bakken met energie. Voor hun gevoel hebben ze aan K. 3 kinderen in 1. 

Samen nemen we de tijd om hun gezinssituatie visueel te maken in een familieopstelling. Ik laat de moeder poppetjes neerzetten in het veld, als representanten voor de gezinsleden. De manier waarop de poppetjes staan geeft altijd een hoop informatie. Haar man staat achter haar en zij voor hem. Zij is duidelijk de kartrekker en hij vangt haar altijd op als het nodig is. 

Door met de poppetjes te spelen en erover te praten wordt op een gegeven moment duidelijk dat het gezin nog niet compleet is. Ze hebben namelijk voor en na de komst van K. ook twee miskramen gehad. 

Als deze poppetjes ook het veld in komen vallen er puzzelstukjes in elkaar. K. weet niet van hun bestaan en toch staan ze heel dichtbij hem. Kinderen voelen álles en zijn klokkenluiders van het familiesysteem. Als er ergens aandacht voor nodig is, zullen zij dit onbewust  en zo nodig in grote gebaren duidelijk maken.

K. was inderdaad 3 kinderen in 1, om ruimte op te eisen voor zijn 2 broertjes/zusjes. Deze opstelling gaf het inzicht dat dit gezin 3 kinderen telt, ook al zijn 2 daarvan niet meer in fysieke vorm aanwezig. Na de opstelling hebben ouders een moment genomen om K. te vertellen over zijn broertjes/zusjes. 

Een week later vertelt moeder mij dat er meer rust is in huis. Er zijn momenten dat ze zich afvragen ‘Waar is K.?’ en dan is hij rustig ergens aan het spelen. Dit is nieuw en ze zijn stomverbaasd. 

Doordat alle gezinsleden nu de ruimte hebben gekregen en hun eigen plek innemen is er ook weer ademruimte gekomen. De balans in het familiesysteem is hersteld.

Sessies

Ik zie een sessie als een wereld in het klein. Het is een speelveld waar we kunnen oefenen. Vanuit flow komt er altijd naar boven wat op dat moment de aandacht wil. Doordat ik vertrouw op mijn intuïtie weet ik daarop aan te sluiten en in de sessie precies mee te geven wat er nodig is. Dit kan in de vorm zijn van een visualisatie, een praktische oefening, een gesprek, een (familie)opstelling, boodschappen van krachtdieren, spiegels, muziek, een schrijfopdracht of wat er ook maar mag ontstaan. 

Zowel in een sessie als in een traject wordt er een Wiel doorlopen. Het Wiel is een sjamanistisch principe en zit in het hele leven verweven in oneindig veel grote en kleine vormen. Het is de cirkel van het leven die beweegt van winter naar lente naar zomer naar herfst naar winter en weer opnieuw. Deze cirkel doorlopen we in een leven, in een jaar, een dag, een relatie, een ademhaling enz.

Ook in een sessie en een traject beginnen we in de winter, in het donker, met het zichtbaar maken van verdriet, pijn of ander ongemak. Vervolgens bewegen we naar de lente, door een intentie te zetten en deze te zaaien als groei voor de toekomst. Door met deze intentie aan de slag te gaan mag het zaadje ontkiemen, groeien en bloeien in de zomer. Tenslotte mag er geoogst worden wat is geleerd en losgelaten worden wat niet meer dient, net als het vallen van de blaadjes in de herfst. En zo begint de cirkel weer opnieuw met de vruchtbare bodem van de winter.